dilluns, 30 de novembre del 2009

Bluetooth

0

TEMA 3 ------> connexions sense cables i dispositius mòbils
EL PROTOCOL BLUETOOTH



Bluetooth és un protocol estàndar de comunicacions d'IEEE 802.15 per a la transmissió de veu i dades sense cables entre dispositius, mitjançant una radio-freqüència segura i d'abast global.Això originava una sèrie de qüestions prèvies que s'havien de solucionar:

- El sistema havia d'operar a tot el món.
- L'emissor de ràdio havia de consumir poca energia, ja que ha d'integrar-se en equips de bateria.
- La connexió havia de suportar veu i dades,i , per tant, aplicacions multimèdia.
- La tecnologia havia de tenir un cost baix.

El nucli del sistema Bluetooth consisteix en un transmissor de ràdio, una banda base i una pila de protocols de control.
Quan tenim diversos dispositius sincronitzats per un rellotge i una seqüència de salts de freqüència, també comparteixen el mateix canal físic de ràdio. Un d'ells proporciona els valors de referència i l'anomenem dispositiu mestre, mentre que la resta els anomenem dispositius esclaus.

Per establir comunicació entre els dispositius, cal aparellar-los. Això s'aconsegueix seguint una estructura de mestre-esclau:

- S'activen els dos dispositius.
- Un dels dispositus ha d'estar visible i ha de ser dins del radi d'acció(inferior a 10 metres), i fa el paper de mestre.
- L'altre dispositiu s'encarrega de buscar els altres dispositius que es troben dins del radi d'acció activats, i fa el paper d'esclau.