divendres, 4 de desembre del 2009

0

Les Xarxes sense Cable: Wi-Fi







Wi-fi és la abreviació formada per les sigles de Wireless Fidelity, els procediments utilitzats per les comunicacions per a xarxes locals sense fils.

Per enviar la informació d'un punt a un altre sense necessitat d'un cable físic, s'utilitzen ones portadores de ràdio, per les quals circula la informació. Les dades se superposen a l'ona portadora de ràdio i es poden extreure en el receptor final en un procés conegut com a modulació.

Per crear una xarxa sense cable a casa es necessita un punt d'accès que és un dispositiu encarregat de connectar dispositius Wi-Fi per crear una xarxa sense cable i per establir comunicació amb el punt d'accès, l'ordinador necessita un dispositiu Wi-Fi. Aquest dispositiu serveix per rebre i emetre les ones de ràdio on hi ha la informació.




dimarts, 1 de desembre del 2009

0

T2 Claudia Castillo ObtativaB a

0

LA COMUNICACIÓ MÒBIL: ELS 3G

Amb l'arribada dels telèfons mòbils a la societat, les comunicacions de dades es van iniciar amb la missatgeria curta, o SMS. Aquest protocol de comunicacions estàndar es va dissenyar per la telefonia GSM, la tecnologia mòbil de segona generació o 2G.

Actualment, el 3GPP (3d generation partnership project) està treballant amb l'universal mobile telecomunications system (UMTS), una de les tecnologies que utilitzen els mòbils de tercera generació (3G). Aquesta tecnologia permet descarregar dades fins a una velocitat de 2Mbit/s, semblantment a l'ADSL.

El futur de la tecnologia mòbil és la quarta generació(4G), amb taxes de transmissió de 50Mbit/s de pujada i 100 Mbit/s de baixada, gràcies a la combinació de diverses tecnologies.